31. marts 2019 0 Comments Computere

Investér i en ny computer af høj kvalitet

Når man skal i gang med at lede efter en ny computer, hvad enten det er fordi den gamle computer er brugt op, gammel, slidt og langsom, eller fordi man trænger til en ny og lækker opdatering af sit gadget, kan der være rigtig mange ting, som man skal overveje før man svinger dankortet. 

  • Har du brug for en stationær computer eller en bærbar computer?
  • Af hvilket mærke skal din nye computer være?
  • Hvad skal du kunne bruge din nye computer til?
  • Hvor mange penge vil du bruge på den nye computer?

Spørgsmålene er mange, og overvejelserne kan være vigtige i beslutningsprocessen om, hvilken computer du skal købe.

Gode råd før du køber en ny computer

Når du skal investere i den helt rigtige computer for dig, kan følgende råd være en god idé at tage med i overvejelsesprocessen:

  • Sørg for at kende dit behov for en computer: Skal du eksempelvis bruge den til studie eller til arbejde, eller til at spille spil og streame film og serier?
  • Køb din nye computer på det rigtige tidspunkt: Hvis du for eksempel køber en ny computer op til jul, er der en risiko for at du kommer til at betale en unødig overpris. Køb i stedet din nye computer under et af årets store udsalg.
  • Prøv før du køber en ny computer: Sørg for at få en fornemmelse af hvordan computeren er at bruge, før du køber den. Prøv eventuelt at skrive på tastaturet, bruge musepladen og se hvordan skærmen er i kraftigt lys og lignende, for at få en oplevelse af hvordan computeren er i brug.
  • Lav grundig research: Sørg for at læse flere forskellige anmeldelser og tests af den computer som du har kig på, for at være helt sikker på at du er informeret om mulige fejl, som udbyderen ikke umiddelbart fortæller om.
  • Vælg en computer med mindst 4 GB ram: Dette er en god grundregel, som vil gøre din brugeroplevelse en tand bedre, idet du får en hurtigere computer, end hvis du for eksempel vælger 2 GB ram.
  • Processor, grafikkort mm.: Hvis du har behov for at din computer kan arbejde med tunge filer eller kan spille mange spil, er processor og grafikkort vigtigt at skænke en tanke. Umiddelbart skal du holde dig fra en Core M processor, fordi den, til en relativt høj pris, har en ret lille ydeevne.

Men hvad med pengene?

Det er ikke alle, der lige står med det helt store beløb, når den gamle computer vælger at stille træskoene. Derfor kan det være en god idé at tage et lån, så du har råd til at investere i en god computer, uden at gå på kompromis med kvaliteten, bare fordi pengene ikke helt rækker lige nu. Hos Monni.dk kan du få skabt et overblik over dine muligheder for at tage et minilån, som er en type af online lån, hvor du kan låne en mindre sum penge, end det banken typisk kan tilbyde dig. Læs mere om minilån her.


Share: